Skip to main content

Chafina Bendahman

Chafina Bendahman is de oprichter van ROSE stories, het bedrijf dat sinds 2014 verhalen produceert over de diverse wereld waarin wij leven, van de hand van biculturele talenten uit de verschillende culturele arena’s: theater, film, boekpublicaties.

Chafina draagt de creatieve verantwoordelijkheid voor de uitgaven van ROSE stories en is de drijvende kracht achter het debat over diversiteit en inclusie in de kunsten. Onlangs won zij voor haar werk de jaarlijkse &Award van de zes rijkscultuurfondsen. Zij begon haar loopbaan als scenarioschrijver, door het Mediafonds geselecteerd voor een traject voor biculturele schrijvers. Daarna werkte zij als editor voor verschillende Nederlandse omroepen en werkte mee aan programma’s als ‘Kassa!’, ‘De Wereld Draait Door’ en aan History Channel. Zij was tevens een van de oprichters van Doetank Peer, een stichting die streefde naar activisme en gelijkheid in de breedste zin van het woord.

In 2016 deed Chafina in het kader van een nationale campagne van WOMEN INC. research naar de rol van producers in het in stand houden van bias en stereotypen in de media. Eveneens in 2016 organiseerde Chafina met ROSE stories en de NTR de Innoversity Parade, een event waarin 500 mediaproducers met elkaar spraken over diversiteit en inclusiviteit in hun werk en in hun producties.

Gedurende haar carrière heeft Chafina een omvangrijk internationaal netwerk gecreëerd van biculturele kunstenaars, verhalenvertellers en culturele ondernemers, die actief staan voor diversiteit en inclusie. Voor de Scenariovakschool verzorgt Chafina de lessen inclusive storytelling.