Skip to main content

Serieschrijven

In de cursus serieschrijven staat het idee voor een dramaserie centraal, dat je als deelnemer aan de cursus hebt ingebracht. In de cursus werk je in 8 bijeenkomsten je idee uit tot een pitch-deck of een mini-bijbel. Per bijeenkomst komen een of meerdere onderdelen hiervan aan bod. Denk aan logline, premisse, genre, idee en wereld, format, karakter en karakterconstellatie, sfeer en stijl en een seriesynopsis. Ook zal een moodboard ter sprake komen. Gedurende de hele periode van de cursus werk je je pitch steeds bij op basis van nieuwe inzichten en feedback.

Voor zover de tijd het toelaat, behandelen we daarnaast verschillende specifieke genres, zoals thriller, familiedrama of waargebeurd. Tijdens de laatste bijeenkomst presenteer je je serie aan de groep.  

De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben in scenarioschrijven en die tijd hebben om enige maanden hard te werken. We verwachten dan ook dat je bekend bent met de basisbegrippen van het scenarioschrijven. Je hebt bijvoorbeeld eerder onze basiscursus gevolgd, of vergelijkbare kennis elders of in de praktijk opgedaan.
Vermeld op het aanmeldformulier onder 'opmerkingen' op basis van welke ervaring je mee wilt doen met deze cursus. Als we willen overleggen of deze cursus geschikt voor je is, nemen we contact met je op.

Cursusdata en docent

Beide cursussen bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur en de groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.
Docent: Jacqueline Epskamp
Locatie: Herengracht 613 te Amsterdam.
Kosten: € 745.

Lesdata herfst 2024
Acht dinsdagavonden van 19-22 uur.
Lesdata
: 1, 8, 15 en 22 oktober, 5, 12 en 26 november, 10 december

Klik hier voor het aanmeldformulier voor de cursus.