Skip to main content

Lesrooster

Hieronder vind je een beschrijving op hoofdlijnen van het lesrooster voor het studiejaar 2022-2023.
Er wordt lesgegeven op de zaterdag (van 10.00 - 13.00 uur of 14.00 - 17.00 uur) en op woensdagavond via zoom (19.00 - 22.00 uur).

 

Eerste leerjaar

In de eerste helft van het eerste studiejaar volg je lesblokken waarin de fundamenten van het scenarioschrijven worden neergezet en verdiept en schrijf je je eerste korte film. Daarnaast worden er workshops Inclusieve Storytelling gegeven.

Het eerste semester wordt afgesloten met een persoonlijk mentorgesprek en een gezamenlijke kerstborrel.

Vanaf januari staan er lesblokken in het rooster over dialoog en verdiepen we ons in personages. Daarnaast schrijf je je tweede korte film.

In de workshops in découpage en montage krijg je de mogelijkheid om met eenvoudige middelen een scène uit je eerste korte scenario te verfilmen.

In het voorjaar bezoek je met de groep het Go Short Filmfestival in Nijmegen.

Naast deze lesblokken en oefeningen worden er verspreid over het studiejaar genrelessen gegeven door gespecialiseerde gastdocenten, bijvoorbeeld over romantic comedies, horrorfilms en erotische films.

Het studiejaar wordt afgesloten met een lezing van het scenario van de korte dialoogfilm en een viewing van de gefilmde scènes.

In een persoonlijk beoordelingsgesprek bespreken we of je door kunt naar het tweede studiejaar. Tijdens een borrel voor alle studenten en docenten sluiten we het jaar af.

 

Tweede leerjaar

In de eerste helft van het tweede studiejaar krijg je les over het schrijven van series. Daarna ga je met je studiegenoten onder begeleiding van ervaren professionals in zogenaamde writers rooms een serie idee uitwerken.

In september bezoek je met de groep het Nederlands Filmfestival en de daar gehouden Dag van het Scenario.

Het eerste semester wordt afgesloten met een persoonlijk mentorgesprek en een gezamenlijke kerstborrel.

Vanaf januari ga je aan de slag met een eigen 30 minuten film.

Daarnaast krijg je lessen over o.a. boekbewerking, schrijven voor animatie en VR en audiodrama.

Met de groep bezoek je het filmfestival in Rotterdam IFFR.

We sluiten het jaar af met een serie workshops over de scriptontwikkelingspraktijk en maken een start met je eindexamen scenario dat je in het laatste jaar onder begeleiding van een filmprofessional gaat uitwerken.

 

Vakanties

Met uitzondering van de zomervakantie volgen wij de schoolvakanties zoals die door de overheid worden vastgesteld voor de regio Noord (zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schoolvakanties).
De zaterdag hoort bij de voorafgaande week, dus bijvoorbeeld in de herfstvakantie is er in het weekend aan het begin van de vakantieweek wel les op de zaterdag, maar in het weekend aan het eind van de week niet.
De zomervakantie loopt voor onze school altijd van 1 juli tot 31 augustus. Alle lessen en andere bijeenkomsten worden afgerond in juni, en de lessen van het nieuwe studiejaar starten op de eerste zaterdag in september.