Ernie Tee

Ernie Tee is scriptcoach, scripteditor en dramaturg, en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van talloze films en televisieseries.

Hij studeerde Neerlandistiek en Algemene Literatuurwetenschap, was lange tijd actief als filmcriticus en mediapublicist, werkte als docent bij Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, en is momenteel docent aan de Nederlandse Filmacademie en bij Writing for Performance aan de HKU. In 1992 ontving hij de Pierre Bayle-prijs voor de filmkritiek. Hij was adviseur van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en van het Nederlands Fonds voor de Film. Momenteel is hij adviseur van het NPO-fonds. Hij nam deel aan de Arista Script Development Workshop, het Story Seminar van Robert McKee, en werkt als script supervisor, script-editor of dramaturg voor vele producenten in binnen- en buitenland.