Skip to main content

Pauline van Mantgem

Pauline van Mantgem is scenarioschrijver en scriptcoach/dramaturg. Na een studie communicatiewetenschap aan de UvA en een aantal jaren ervaring in filmproductie,

volgde ze in 2004/2005 de 2-jarige scenario-opleiding aan de Scriptschool (nu Script Academy). Daarna startte ze haar schrijfcarrière bij de soapserie Onderweg naar Morgen, en werkte vervolgens een aantal jaren als dramaturg bij de KRO-NCRV, waar ze de ontwikkeling van diverse (jeugd)series onder haar hoede had.

Als scenarioschrijver/eindredacteur werkte ze onder andere aan series als Dokter Tinus, Bagels & Bubbels en Celblok-H. Ze was hoofdschrijver van de serie De Mannentester en het eerste seizoen van de internationale jeugdserie De Ludwigs/Hunter Street, en schreef samen met schrijfpartner Inge Nirvana de kerstserie Kerstgezel.nl. Als scriptcoach/co-writer was Pauline onder andere betrokken bij de speelfilm De Slag om de Schelde, en als script editor bij de internationale politieserie Van der Valk. Momenteel werkt ze naast haar eigen lopende projecten als commissioning editor bij Videoland.