Skip to main content

Daan Gielis

Na een aantal korte films waaronder Gamechanger (2016, regie: Christian van Duuren, Wereld Première SXSW) ging in 2017 Daan Gielis’ autobiografische internationale speelfilm La Holandesa (regie: Marleen Jonkman, producent Smarthouse Films) wereldwijd in première op het Toronto International Film Festival en in Europa op het IFFR. Haar tweede speelfilm Anti-Paxos, met hetzelfde team, is in preproductie en zal in Griekenland worden opgenomen.

In augustus 2021 is de door Daan bedacht en geschreven vierdelige miniserie Storm Lara (regie: Kadir Ferati Balci, A Private View) op platform Streamz uitgebracht. Seizoen 2 van Storm Lara is in de maak. In 2022 schreef Daan de dialogen voor de Engelstalige speelfilm A Beautiful Imperfection van Michiel van Erp. Speelfilmproject IRIS (regie Christian van Duuren) en miniserie Troef (met co-schrijver Rifka Lodeizen) beiden geproduceerd door BIND, zijn in de ontwikkelingsfase, zo ook de internationale series Fast Sand (Ginger Pictures) en Kiss My Feet met co-schrijver Mark van de Grift voor het Finse productiehuis Helsinki Filmi.

Na haar studie Film & Televisiewetenschap werkte Daan bijna 20 jaar in de (inter)nationale filmindustrie voor onder andere het International Film Festival Rotterdam (CineMart), producent Topkapi, distributeur September Films en sales agent Fortissimo Films. Van 2005 tot 2012 was Daan Head of Talent & Communications bij Binger Filmlab, verantwoordelijk voor het scouten van (inter)nationaal talent, en daarnaast was zij lid van de selectiecommissie.