Skip to main content

Marc Veerkamp

Marc Veerkamp studeerde journalistiek en scenarioschrijven. Hij begon als journalist, gespecialiseerd in pedagogische onderwerpen. Tijdens zijn loopbaan verlegde hij zijn focus naar fictie. Tegenwoordig schrijft Veerkamp vooral voor film, televisie en theater. Zo maakte hij ruim 17 jaar deel uit van het schrijfteam van Sesamstraat. Hij schreef daarna ook voor andere jeugdseries, zoals Het Zandkasteel en Vrijland, en publiceerde daarnaast ook een prentenboek en de jeugdroman Koning Arthur

Ook werkt hij regelmatig mee aan animatieprojecten. Zo schreef hij o.a. mee aan de NTR-serie George & Paul, de telefilm De Tand des Tijds en de bioscoopfilm 2 Kleine kleutertjes: een dag om nooit te vergeten. Als toneelschrijver schrijft Veerkamp zowel voor kinderen (o.a. Raad eens hoeveel ik van je hou) als voor volwassenen (o.a. Ma, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst).
Momenteel werkt Marc aan een boek over de totstandkoming van diverse filmklassiekers. Hij schrijft ook regelmatig voor Plot Magazine, het vakblad voor scenarioschrijvers.