Skip to main content

Lizet Deutekom

Lizet Deutekom is scenarioschrijver met een voorliefde voor tragikomische situaties met stiekem best gewone mensen. Ze schreef scenario’s over een spirituele influencer, een hoarder met liefdesverdriet en een callcentermedewerker die het ook allemaal niet weet.

Ooit studeerde ze Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, Media Studies aan de University of Sussex (Brighton) en deed een poging aan de Fotoacademie. Ze liep stages bij tv-programma Man Bij Hond en filmproducent Witfilm. Hier is het zaadje om te gaan schrijven geplant. Wat omzwervingen later werd zij copywriter.

Na ruim 10 jaar in de reclame keerde ze terug naar haar eerste liefde: film. De prestatiemaatschappij, (familie)relaties, klimaatverandering en zelfbedrog zijn terugkerende thema’s in haar verhalen, misschien in een poging te begrijpen hoe we onszelf aanleren om het veranderende leven - en elkaar - aan te kunnen.

Het liefst schrijft Lizet drama met een lichte toon, met een scherp oog voor menselijke onhebbelijkheden. Slice of life-achtige verhalen, hoorde ze vaak terug aan de Scenariovakschool. Inspiratie haalt zij uit het werk van Phoebe Waller Bridge, Sofia Coppola, Robert Altman en Yorgos Landthimos, maar ook uit fotografie, reality-tv en gesprekken in de tram. Lizet heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot veelzijdig schrijver en om samen met anderen kwalitatieve series en speelfilms te maken.

Stuur mij een e-mail

Please let us know your name.
Vul een geldig e-mailadres in
Please write a subject for your message.
Vul uw vraag of bericht in
Er is iets misgegaan. Het gaat om de eerste vijf letters, zonder spaties ertussen