Skip to main content

Jasper de Bruin

Jasper de Bruin is regisseur en scenarist. Hij werkt het liefst aan genrefilms, zoals horror en sci-fi en mengt deze met andere genres – om zo tot bijvoorbeeld een horror-melodrama of een sci-fi tragedie te komen. Zijn films kenmerken zich door een melancholische, onheilspellende sfeer en maatschappijkritische uitgangspunten.

Na het behalen van zijn Bachelor of Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie in 2006, ontwikkelde hij zijn vaardigheden als filmmaker door met anderen samen te werken aan experimentele films en opdrachten in de culturele sector. Dit resulteerde uiteindelijk in de surrealistische korte film Fast Nacht (2014), die meerdere prijzen in Nederland won. Tevens was hij mede-bedenker en schrijver van de indie game Last Inua (2014).

Hierna richtte Jasper zich op het regisseren van fictie films. Zijn korte horrorfilm Nightingale (2020) maakte een succesvolle tour langs internationale festivals. De film ging in première op Fantasia's ‘Small Gauge Trauma’ showcase en werd genomineerd voor een Golden Hugo op het Chicago Film Festival en voor een Silver Méliès op het BIFFF.

Om een betere filmmaker te worden – en om voor zichzelf en anderen te kunnen schrijven – ging hij terug naar de basis: het scenario. Op de Scenariovakschool heeft hij zijn dramaturgisch inzichten bijgeslepen, zijn eigen stem ontwikkeld en zich verdiept in structuren die vanuit een vrouwelijke sensibiliteit werken.

Hij studeert af met een pilot voor een duistere, hedendaagse serie: Tara. Een coming of age-horror over een jong, onzeker meisje dat ontdekt dat ze heks is, maar haar rol als outcast niet kan omarmen. Naast eigen projecten wil hij vooral met andere scenaristen en regisseurs aan films en series werken. En laten we alsjeblieft meer genrefilms maken in Nederland. Het wordt tijd!

Stuur mij een e-mail

Please let us know your name.
Vul een geldig e-mailadres in
Please write a subject for your message.
Vul uw vraag of bericht in
Er is iets misgegaan. Het gaat om de eerste vijf letters, zonder spaties ertussen