Skip to main content

Birgit van der Jagt

Birgit van der Jagt kreeg tijdens de opleiding al de kans om aan de slag te gaan in het werkveld. Momenteel schrijft ze aan een twee (bioscoop)films en maakt ze deel uit van een writers’ room voor een Nederlandse dramaserie. Verder schrijft ze aan een short (young adult) en schreef en draaide ze een pilot voor een jeugdserie. Een producent is inmiddels gevonden en nu hoopt ze op groen licht.

Daarnaast schrijft en regisseert Birgit theatervoorstellingen en bedrijfsfilms, geeft ze workshops dialogen schrijven en werkt ze als actrice en communicatietrainer.

Birgit‘s kracht ligt in het schrijven van scherpe dialogen en het vormgeven van kleurrijke personages en daarin gelaagdheid aanbrengen. Wat voordelig is bij het schrijven, is dat ze zelf ook speelt waardoor ze meteen kan toetsen of de teksten ‘lekker bekken’. Daarbij vindt ze de muzikaliteit en het ritme belangrijk en een stukje (Twentse) humor mag ook niet ontbreken. Birgit houdt  van tegenkleuren: waar de toon grimmig is vindt ze het  erg fijn om daar een iets te vrolijke, kleurrijke omgeving of een net iets te frivool liedje tegenover te zetten.

Birgit schrijft graag over mensen die worstelen met het leven. Haar personages maken meer dan eens onhandige keuzes waardoor ze zichzelf in wrange posities manoeuvreren. Vaak met alle goede bedoelingen. Haar verhalen gaan veelal over ontsnapping, een thuis vinden of ergens bij horen. Ze zoekt naar arena’s waar de meest uiteenlopende karakters hun ruimte en stem kunnen krijgen.

Op de opleiding heeft Birgit veel gehad aan de technische kant van het vak en hoe dit toe te passen, zonder haar eigen stem en intuïtie te verliezen. De gastlessen van verschillende scenaristen uit het vak waren heel waardevol voor haar. Evenals de feedback van de docenten, maar zeker ook van haar klasgenoten. Haar eindfilm werd begeleid door Franky Ribbens.

Stuur mij een e-mail

Please let us know your name.
Vul een geldig e-mailadres in
Please write a subject for your message.
Vul uw vraag of bericht in
Er is iets misgegaan. Het gaat om de eerste vijf letters, zonder spaties ertussen