Cursus Filmscenario

Heb je ervaring met scenarioschrijven en tijd om enige maanden hard te werken, dan kan je tijdens deze schrijfcursus vertrouwd raken met de stapsgewijze ontwikkeling van een script voor een korte of langere film. De schrijfdocent verwacht dan ook dat je bekend bent met de basisbegrippen van het scenarioschrijven. Je hebt eerder onze basiscursus gevolgd of vergelijkbare kennis in de praktijk opgedaan. Ter voorbereiding op de eerste bijeenkomst heb je een beknopt filmplan op papier gezet. Tijdens de rest van de schrijfcursus behandel je aan de hand daarvan research, techniek en mechanismen, structuur, karakters, spanningsboog, verhaallijnen, scènes en dialogen. Voorop staat het ambacht van het scenarioschrijven. Het plan kan een korte film of een aflevering van een serie betreffen, en een werk van speelfilmlengte behoort ook tot de mogelijkheden. De kosten voor deze cursus bedragen 675 euro. Deze cursus wordt twee keer per jaar aangeboden, in de herfst en in het voorjaar en is zowel online (via Zoom) als op locatie in Amsterdam te volgen (Herengracht 274).

De cursus bestaat uit 8 lessen van 3 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Dit najaar wordt de cursus gegeven op zaterdagochtenden (10-13 uur). De online cursus wordt gegeven door Ernie Tee, de cursus op locatie door Gwyneth Sleutel.
De lesdata van de online cursus zijn hetzelfde als van de cursus op locatie. Op het inschrijfformulier kun je aangeven voor welke van de twee je wilt inschrijven.

De lesdata voor het najaar van 2021 zijn: 25 september, 2 en 16 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december, en 15 januari.
Je kunt je aanmelden tot en met 8 september.
Klik hier voor het aanmeldformulier voor de cursussen.

De cursus wordt ook gegeven in het voorjaar van 2022. De lesdata zijn uiterlijk in september hier op de site terug te vinden.